Belgique België Deutschland France International Italia Polska Portugal
Baloise Wealth Manager (voor partner) Link öffnet in einem neuen Tab Logout
Gepersonaliseerd intern fonds
Baloise Vie Luxembourg Gepersonaliseerd intern fonds
"Het voordeel van privébeheer, gekoppeld aan het gunstige kader van een levensverzekering."

Een gepersonaliseerd intern fonds, gedefinieerd binnen het strikte regelgevingskader van het Groothertogdom Luxemburg, is een goed antwoord op de vragen die de bemiddelde belegger bezig houden: met het levensverzekeringscontract dat belegt in een intern gepersonaliseerd intern fonds kunnen het beheer van de activa en de bescherming en overdracht van het vermogen helemaal op zijn wensen worden afgestemd.

Een gepersonaliseerd intern fonds zoals vastgelegd in de Luxemburgse wet is een pakket aan afgescheiden activa binnen een verzekeringsmaatschappij, al dan niet verbonden met een rendementsgarantie en in principe gekoppeld aan een enkel contract. Een gepersonaliseerd intern fonds is bedoeld voor veeleisende beleggers die willen profiteren van beheer-op-maat van hun vermogen binnen het exclusieve kader van een Luxemburgse levensverzekering.

Het financiële en administratieve beheer van een gepersonaliseerd intern fonds is de verantwoordelijkheid van de verzekeraar, die deze taken op discretionaire basis uitbesteedt aan gespecialiseerde beheerders. Het beheer-/risicoprofiel van de fondsactiva wordt vastgelegd op basis van de persoonlijke beleggingsdoelstellingen van de onderschrijver en de vooraf bepaalde parameters. Overeenkomstig het voor het gepersonaliseerde fonds vastgelegde beleggingsbeleid kan de fondsbeheerder beleggen in een breed scala aan activa en producten: afzonderlijke effecten (aandelen en obligaties), icbe's, alternatieve producten of niet-beursgenoteerde fondsen.

De fondsactiva worden gedeponeerd op een afzonderlijke rekening bij een bank die hiertoe opdracht krijgt en die optreedt als depotbank van het fonds en die uiteraard een vergunning van het Commissariat aux Assurances moet hebben.

Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie