Belgique
België
Deutschland
España
France
International
Italia
Nederland
Polska
Portugal
Baloise Wealth Manager (voor partner) Link öffnet in einem neuen Tab Logout
Baloise Wealth Manager (voor partner) Link öffnet in einem neuen Tab Logout
Belgique
België
Deutschland
España
France
International
Italia
Nederland
Polska
Portugal
Life-insurance360
Baloise Vie Luxembourg Life-insurance360
De informatieve website over de Luxemburgse levensverzekering in het kader van de vrijheid van dienstverlening

Life-insurance360.com is het eerste 100% digitale witboek dat de Luxemburgse levensverzekering ontcijfert.
Deze digitale tool heeft zowel het concept van het witboek heruitgevonden als de wijze waarop men informatie kan krijgen over de levensverzekering, door de sector op baanbrekende wijze te ontcijferen aan de hand van een specifieke internetsite.

Er worden geregeld hoofdstukken toegevoegd die worden aangevuld met daarop aansluitende content: infographics, casestudies, factsheets, interviews en video’s.

De verschillende hoofdstukken behandelen onderwerpen zoals de vrijheid van dienstverlening, het unit-linked verzekeringscontract, de bescherming van activa (of veiligheidsdriehoek), de onderliggende activa en de levensverzekering als zekerheidsstelling.

Dit uiterst moderne platform bevat zowel informatieve inhoud die door de experten van Baloise Vie Luxemburg werd opgesteld, als bijdragen van externe deskundigen (auditkantoren, advocaten, Family Offices, private bankers, verzekeringsbemiddelaars en vooraanstaande experten uit de financiële wereld).

Een antwoord op de marktbehoeften

Volgens een studie die in 2018 werd uitgevoerd in opdracht van de ACA, de Luxemburgse vereniging van verzekeringsmaatschappijen, zoekt 90% van de bemiddelaars uit de levensverzekeringssector informatie over de nieuwste ontwikkelingen in de markt via het internet. Helaas vinden zij die informatie doorgaans niet op de websites van de verzekeringsmaatschappijen. Ze betreuren het gebrek aan informatie die op die sites wordt aangeboden, net als het gebrek aan digitale middelen om de expertise van de Luxemburgse levensverzekering aan hun cliënten voor te stellen.

Life-insurance360.com is het antwoord van Baloise op deze problematiek en de referentie van de sector op het vlak van informatie over de Luxemburgse levensverzekering in het kader van de vrijheid van dienstverlening.

Life-insurance360.com Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 1: The fundamentals of life insurance Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 2: The Freedom to Provide Services Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 3: Unit-linked policies Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 4: The protection of assets Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 5: Parties to the Life Insurance Policy Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 6: The underlying assets, definitions and examples Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 7: Pledge, assignment of debts, assignment of rights: the guarantees on a life insurance contract Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 8: Capitalisation policies: definition & functioning Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 9: Life insurance as part of estate planning Link öffnet in einem neuen Tab Chapter 10: International mobility and portability of life insurance policies Link öffnet in einem neuen Tab